FODMAPping for begyndere.

Indsendt af d. 21 September 2013 | 0 Kommentarer

Tags: , ,

 

Nu har jeg læst side op og side ned omkring denne diæt, har forhørt mig hos fagfolk, er begyndt at følge den, og ja, det virker sgu.

 

Jeg ved der findes en del rigtig gode blogs derude, som også kredser omkring dette emne. Og jeg synes det har været fantastisk at læse om alle andres erfaringer med denne diæt. Men puha, hvor er det svært at lægge sin kost om. Især når man bare elsker mad og madlavning. Derfor har jeg startet denne blog, med velsmagende opskrifter, der har til formål at gøre det mere velsmagende at følge FODMAP-diæten.

 

Jeg har valgt at tage udgangspunkt i den bog der hedder “Irritabel tarm - LOWFODMAPDIET - giver ro i maven.

Men da jeg er lidt af et madøre der elsker alt med fløde og løg og andre FODMAP-positive sager, har det været en hård nyser at begynde på denne diæt. Især fordi denne bog er skrevet af diætister der gerne bruger vendinger som “1 skive mager ost” og “et tyndt lag mayonnaise”. Det er ikke fordi der er noget galt i at være mådeholden, og det er jo eksperter der har skrevet de vise ord, men når vendinger som det bliver brugt,føler jeg først at jeg er rigtig på diæt. Og så er det netop at jeg har en dårlig vane med at protestere, hvilket jeg normalt gør ved brug af rigeligt smør og fløde. Så jeg har valgt at jeg først og fremmest må lære at følge diæten, og se på de muligheder den bringer, frem for begrænsninger, og så må den magre ost vente til det FODMAP er blevet en integreret del af min hverdag.

 

Undervejs er jeg blevet positivt overrasket over hvor mange produkter der allerede findes på markedet til laktoseintolerante og gluten-allergikere, som vi FODMAP-følgere også har glæde af. Og dem har jeg taget imod med kyshånd. Men der er desværre fødevarer jeg endnu ikke har fundet noget alternativ til.

Og så er det gerne sådan at mange af de opskrifter der findes på nettet virker meget helse-agtige. Det er jo ikke fordi jeg har noget imod at være sund, for jeg synes egentlig ikke det er usundt det jeg normalt spiser. Men jeg kan mærke at det er nemmere at følge diæten, hvis den udmunder i retter jeg normalt laver på en hverdagsaften, hvor jeg måske ikke lige har tid (og råd) til at købe ind i tre forskellige helsekostbutikker. Og så må jeg indrømme at en indkøbskurv der er fyldt med hirseflager og lignende, bare ikke virker særligt motiverende.

 

Alt dette har resulteret i denne blog, der har til formål at motivere mig til at holde diæten ved at finde på nye opskrifter, og samtidig give andre mulighed for at benytte sig af mine erfaringer. For selvom den kredser om FODMAP-diæten, føler jeg ikke at jeg skal gå på kompromis med smagen, og det er det vigtigste for mig.

 

 


Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar