HVIDLØG, åh hvor er du savnet.

Indsendt af d. 9 October 2013 | 0 Kommentarer

Tags: ,

Kære hvidløg, hvor er jeg glad for dig, men vore veje må desværre skilles her, for du er helt og aldeles ikke FODMAP-venlig.

Men hvad gør man så, når en af ens yndlings krydderier ikke længere er tilladt? Ja, jeg var næsten ved at græde. For der er bare ikke noget der kan erstatte hvidløg. Det giver bare lige den der ekstra smag til hvad end man putter det i. Det er også sådan en “hurra-vi-skal-have-gæster-og-god-mad-og-rødvin-duft”. (Heldigvis er rødvin FODMAP-venlig, så man kan jo fristes til at drukne sine sorger der.)

Nåh, men det er faktisk sådan at hvidløg hører ind under fruktanerne, og derfor kan normale mennesker (som dine gæster formentlig er) altså også føle sig oppustede efter indtagelse af hvidløg. Så måske det er ikke er så tosset en idé at udelade det af gæstemaden.


 Men når man nu er glad for hvidløg, hvad gør man så?

Jeg har besluttet at bombardere maden med andre smagsnuancer, hvis jeg laver en ret hvor der skulle have indgået hvidløg. Hertil er toppen af forårsløg en god erstatning.

Jeg har også en idé om at jeg må ud og samle lidt ramsløg til foråret. Det eneste problem er bare at disse ikke står på den FODMAP-venlige liste. Det skyldes formentlig at de fleste fødevarer testes på Monash Universitetet i Australien, og da ramsløg er en nordisk ingrediens, bliver den naturligvis ikke testet. Men selvom den ikke er testet, tror jeg alligevel at jeg vil gøre et forsøg, da den er grøn ligesom purløg, porren og forårsløgets tilladte grønne dele. Så hvis du har tænkt dig at teste denne påstand, skal du vide at det er på eget ansvar, men at jeg selvfølgelig er lige ved at omkomme af nysgerrighed for at finde ud af om ramsløg giver symptomer. En anden ting jeg hartænkt mig at teste er hviløgstop. Det kræver dog at jeg laver et lille forsøg med at plante hvidløg på min altan. Dette er også en helt igennem uprøvet sag, så også dette er på eget ansvar hvis du skulle komme mig i forkøbet.

 

Men indtil forårets kommen, må jeg finde på andre måder at få slukket min hvidløgstørst på.

Tricket med at varme hvidløg op i olie, og så kassere hvidløget, så kun aromastofferne er i olien lyder godt, og skal helt sikkert afprøves. Så tænker jeg at man også kan lave sin egen hvidløgsolie og have på køl? Det skal helt sikkert også afprøves. Og så har jeg fundet ud af at jeg er utroligt glad for grillede peberfrugter i olie, især fordi de er marineret med hvidløg, som man også bare kan pille fra. Og så er der selvfølgelig alle de andre smagsnuancer der kan udnyttes i stedet for hvidløg.

Der er kun en ting at gøre, og det er at starte fra en ende af.

Jeg tror jeg starter med en god omgang FODMAP-venlig bolo.


 


Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar