Kokosmakroner

" Hvad stiller man op med æggehvider man har til overs fra f.eks. isproduktion? Svaret er kokosmakroner? Disse kokosmakroner er dejlige og saftige inde i midten, og minder mere on bagernes kokosmakroner, end hvis de var lavet på en æggesnaps. "
Kage
0 pers.

Ingredienser

5 æggehvider

200 g. Kokosmel

300 g. Sukker

Kornene af 1 vanillestang

Saft og skal af ½ citron

Evt. Mørk chokolade

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne i en tyk bundet gryde, og varm massen op under konstant omrøring, indtil den damper, og der dufter af kokos. Massen må ikke koge. Smag om der er behov for mere citron i massen.

Tænd for ovnen på 175º og lad massen køle af imens ovnen varmer op. Når ovnen er varm, laves mellem 20 og 24 kokosmakroner på to plader, og bages en plade af gangen i 15-20 minutter. Husk at hold øje med makronerne imens. Kokosmakronerne køles af på pladen. Herefter kan bunden af makronerne dyppes i chokolade hvis man lyster.

Tip

Man kan også smage makronerne til med appelsin i stedet for citron, hvis man ønsker en mere afrundet smag.

Skrevet af: Lone d. 15/06/2014

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar