Gammeldags æblekage
Ingredienser
Æblegrød:
15 æbler
1 vaniljestang
1-2 dl. vand
Æblekagerasp:
250 gr. rasp
100 gr. smør
50 gr. sukker
Kage:
Fløde
Ribsgelé
Fremgangsmåde
Æblegrød:
Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde med 1-2 dl. vand i. Grøden må ikke være alt for fast, så derfor må du dosere vandet som tingene skrider frem.
Tag kornene ud af en vaniljestang og smid korn og stangen med op i grøden. Kog grøden indtil æblerne er godt møre og grøden har en jævn konsistens.
Stil nu grøden til afkøling i dit fadebur, vinkælder, altan (hvis der er køligt) eller bare i køleskabet.
Æblekagerasp:
Smelt 100 gr. smør på en pande. Når smørret er smeltet kommes rasp og sukker på og det hele blandes godt sammen til en ensartet savsmuldsagtig masse.
Nu er tricket at det skal blive flot og lysebrunt uden at det brænder på og bliver sort og smager grimt.
Så vend ofte i raspen med en spatel og hold god øje.
Kagen:
Jeg foretrækker at samle kagen når grøden er kold, men det spiller muligvis ingen rolle om man gør det med varmere grød.
Lav et lag grød og rasp skiftevis. Lav 2-4 lag.
Pisk fløde til flødeskum og put et flot lag på toppen af kagen. Pynt med et par klatter med ripsgelé.
Serveres kold fra køleskabet.
Vin
Et lille glas portvin. Eller eventuelt et stort.Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer