Mjødsorbet med rålakrids, brunsvigercreme og sprøde brunsvigercroutoner
Ingredienser
Mjødsorbet:
½ l mjød
250 g sukker
250 ml sødmælk
1-2 blade husblas
Sprøde brunsvigercroutoner:
Tørt lyst brød
100 g sukker
Brunsvigercreme:
100 g brun farin
½ frisk chili
3 skiver toastbrød
2 dl sødmælk
Fremgangsmåde
Mjødsorbet:
Udblød husblasen i koldt vand og knug væden af den.
Bring mælken i kog med mjød, sukker og husblas.
Køl af og frys på ismaskine.
Sprøde brunsvigercroutoner:
Varm sukkeret til en karamelmasse på en pande. Vend brødcrutonerne i karamelmassen og lad dem køle af.
Brunsvigercreme:
kær chilien i små stykker og læg stykkerne i en kop. Hæld lidt kogende vand over og lad det trække. Kog nu sødmælk, brun farin og toastbrød op til det bliver en tyk masse. Køl massen ned og tilsæt chili efter behøv. Ønsker man en luftigere masse tilføjes piskede æggehvider.
Server med lidt revet engelsk lakrids.
Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer