Mjødsorbet med rålakrids, brunsvigercreme og sprøde brunsvigercroutoner

" Den er tung... "
Dessert
6 pers.

Ingredienser

Mjødsorbet:
½ l mjød
250 g sukker
250 ml sødmælk
1-2 blade husblas

Sprøde brunsvigercroutoner:
Tørt lyst brød
100 g sukker

Brunsvigercreme:
100 g brun farin
½ frisk chili
3 skiver toastbrød
2 dl sødmælk

Fremgangsmåde

Mjødsorbet:
Udblød husblasen i koldt vand og knug væden af den.
Bring mælken i kog med mjød, sukker og husblas.
Køl af og frys på ismaskine.

Sprøde brunsvigercroutoner:
Varm sukkeret til en karamelmasse på en pande. Vend brødcrutonerne i karamelmassen og lad dem køle af.

Brunsvigercreme:
kær chilien i små stykker og læg stykkerne i en kop. Hæld lidt kogende vand over og lad det trække. Kog nu sødmælk, brun farin og toastbrød op til det bliver en tyk masse. Køl massen ned og tilsæt chili efter behøv. Ønsker man en luftigere masse tilføjes piskede æggehvider.

Server med lidt revet engelsk lakrids.

Skrevet af: Markus DJ d. 08/05/2012

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar