Viser alle opskrifter i kategorien dessert

Gammeldags æblekage
Æblegrød: Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde med 1-2 dl. vand i. Grøden må ikke være alt for fast, så derfor må du dosere vandet som ti...
Skrevet for 11 år siden
DSC0233
Rugbrødsis med surmælk panna cotta
Rugbrødsis Hæld mælk og fløde i en gryde og varm denne op til lige før kogepunktet (små bobler vil komme frem i kanten) og stil gryden til side. Æggeblommer og su...
Skrevet for 13 år siden
IMG0796
Glasseret gulerod med havesyresorbet og maltjord
Glaserede gule gulerødder: Vask gulerødderne og kog dem i vand uden salt i 8 minutter. Smut dem ligesom rødbeder, mens de er varme. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom...
Skrevet for 12 år siden
IMG0810
Mjødsorbet med rålakrids, brunsvigercreme og sprøde brunsvigercroutoner
Mjødsorbet: Udblød husblasen i koldt vand og knug væden af den. Bring mælken i kog med mjød, sukker og husblas. Køl af og frys på ismaskine. Sprøde brunsvigercroutoner: Var...
Skrevet for 12 år siden
IMG1797
Kardemomme-is med jordbær
Varm mælk og kardemomme langsomt op i en gryde. Imens piskes æggeblommerne til en tyk æggesnaps, ved langsomt at drysse sukkeret over æggeblommerne. Når mælken er omkring 80 ...
Skrevet for 12 år siden
Sveskeis med whisky
Hak sveskerne godt, drys med lidt sukker, og hæld whisky over. Lad sveskerne stå et par timer og trække - gerne natten over. Når sveskerne har trukket, varmes mælk og van...
Skrevet for 12 år siden
Karamel-is med valnødder og karamelsovs
Varm 125 g sukker op i en tykbundet gryde, og lad det smelte fuldstændigt og blive lysebrunt. Herefter tilsættes smørret og smeltes med. Dernæst hældes fløden langsomt i mens...
Skrevet for 11 år siden
Rabarber-flødeis
Start med at rense rabarberne og skær dem i små bidder. Disse koges i en gryde sammen med sukker, vanille og vand. Når det er blevet til en grød, sættes det til afkøling i k...
Skrevet for 10 år siden
Lyn-vanille parfait
Skarp kornene ud af vanillestangen, og knus dem i lidt sukker. Tilsæt dette til sukker og æggeblommer, og pisk en luftig æggesnaps. Pisk fløden luftig, og vend æggesnapse...
Skrevet for 10 år siden