Karamel-is med valnødder og karamelsovs

" En dejlig sød sag! "
Dessert
0 pers.

Ingredienser

Karamelsovsen:

250 g sukker

25 g smør

½ vanillestang¨

2½ dl fløde

1 knsp salt

 

Isen

½ vanillestang

100 g sukker

2 pasteuriserede æggeblommer

2½ dl piskefløde

½ portion karamelsovs

2 håndfulde groft hakkede valnødder

Fremgangsmåde

Varm 125 g sukker op i en tykbundet gryde, og lad det smelte fuldstændigt og blive lysebrunt. Herefter tilsættes smørret og smeltes med. Dernæst hældes fløden langsomt i mens der røres rundt. Tilsidst tilsættes resten af sukkeret, vanillen, og saltet. Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen og sovsen stilles til afkøling.

Når sovsen er kold piskes sukker, vanillekorn og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Herefter piskes fløden, og vendes i æggesnapsen. Isen køres på en ismaskine, og når den er halvfrossen tilsættes valnødder og halvdelen af den afkølede karamelsovs langsom.

Isen serveres med karamelsovs og et drys af valnødder.

Skrevet af: Lone d. 19/02/2013

Kilde: Max fra kvalimad og Mette Blomsterberg i skøn forening

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar