Sveskeis med whisky

" Okay okay..det skulle have været armagnac, men det var ikke lige i nærheden - og denne type is har det bedst med lidt sprut i sig... "
Dessert
8 pers.

Ingredienser

8 æggeblommer

2 dl sukker 

6,5 dl sødmælk

2½ dl fløde

1 vanille stang

150 g gode svesker f.eks. fra änglamark

½ dl whisky

Fremgangsmåde

Hak sveskerne godt, drys med lidt sukker, og hæld whisky over. Lad sveskerne stå et par timer og trække - gerne natten over.

Når sveskerne har trukket, varmes mælk og vanillekorn samt skallen fra stangen langsomt op i en gryde. Imens piskes æggeblommerne til en tyk æggesnaps, ved langsomt at drysse sukkeret over æggeblommerne.

Når mælken er omkring 80 grader varm tages vannilestangen op og mælken hældes langsomt over æggesnapsen under omrøring. Massen hældes tilbage i gryden, og varmes op til 85 grader under konstant omrøring.

Herefter køles cremen ned til køleskabstemperatur. 

Når cremen er kold piskes fløden, og vendes i cremen. Herefter køres cremen på en ismaskine indtil den har den er ved at være fast. Derefter tilsættes sveskere, og der køres videre indtil isen har den ønskede konsistens. 

Tip

Hvis du ikke er indhaver af et smart termometer til sukkermasser o.lign. kan man evt. bruge et stegetermometer til at vise hvor varmt det ca. er.

Skrevet af: Lone d. 23/07/2012

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar