Rabarber-flødeis

" Der er intet som rabarber der smager af sommerens kommen. Og ofte får man smidt dem i nakken fra haveejerne. Så hvorfor ikke lave en dejlig lille is. "
Dessert
0 pers.

Ingredienser

500 g røde rabarber

1 dl sukker

½ vanille stang

½ dl vand

3 æggeblommer

½ dl sukker

2½ dl sødmælk

2½ dl piskefløde

Fremgangsmåde

Start med at rense rabarberne og skær dem i små bidder. Disse koges i en gryde sammen med sukker, vanille og vand. Når det er blevet til en grød, sættes det til afkøling i køleskabet. Lad gerne vanillestangen trække med her.

Imens piskes en luftig æggesnaps af blommer og den resterende sukker. Mælken varmes op til ca. 80 grader under omrøring. Når den damper godt, hældes den langsomt over æggesnapsen imens der piskes. Mælke- og æggeblandingen varmes igen til ca. 85 grader under omrøring og med et vågent øje. His massen bliver for varm klumper den, så det er vigtigt at den bliver tykkere, men uden at klumpe. Når cremen har den ønskede konsistens, stilles den til afkøling i køleskabet.

Når ingredienserne er afkølet, piskes en flødeskum, og rabarber ( uden vanillestangen) og cremen vendes i, inden den køres på en ismaskine.

Skrevet af: Lone d. 14/06/2014

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar