Opskrifter

escargot
slet - ret
Friteret escargot
Bland mel, salt, vand, øl og olie til en klumpfri jævning. Lad det hvile ½ time. Pisk æggehviden stiv og kom den i med let hånd. Tør sneglene godt, før de kommes i beignetde...
Skrevet for 10 år siden
IMG0796
slet - ret
Glasseret gulerod med havesyresorbet og maltjord
Glaserede gule gulerødder: Vask gulerødderne og kog dem i vand uden salt i 8 minutter. Smut dem ligesom rødbeder, mens de er varme. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom...
Skrevet for 10 år siden
slet - ret
Groft nix pille brød
Rør gæren ud i vandet i stor skål. Rør mel og salt i. Det bliver en meget våd dej. Dejen skal ikke æltes, bare samles. Stil dejen til hævning i...
Skrevet for 10 år siden
Havregryn2
slet - ret
Havregrødschips
Kom havregrynene op i en lille kasserolle. Kom vand på så det dækker grynene. Kog havregrøden i 40 min ved svag varme, så al stivelsen trænger ud af grynene. Spæd evt. med e...
Skrevet for 10 år siden
DSC0125
slet - ret
Hvidvinsdampede blåmuslinger
Rens muslingerne og sortér de dårlige fra. De skal være lukkede for at være levende inden de bliver tilberedt. Bank muslingen mod noget hårdt, hvis den ikke lukker sig, så ka...
Skrevet for 10 år siden
DSC7
slet - ret
Jomfruhummerbisque ala mik schack
Varm olivenolie op i stor gryde - meget høj varme.Brænd skallerne/brun dem kraftigt i gryden.Urter på (løg, gulerod, porre, fennikel, timian)Ligeledes tomatpure...
Skrevet for 11 år siden
IMG0773
slet - ret
Krydret pølse med æble-chili-timiankompot og glaceret rødebede
Krydret pølse: Kør kalveinderlår igennem kødhakkeren. Kom de hele ramsløgblade (timian el. lign) i en foodprocessor med det hakkkede kød og saltet. Kør i 4 min, til det...
Skrevet for 10 år siden
IMG0810
slet - ret
Mjødsorbet med rålakrids, brunsvigercreme og sprøde brunsvigercroutoner
Mjødsorbet: Udblød husblasen i koldt vand og knug væden af den. Bring mælken i kog med mjød, sukker og husblas. Køl af og frys på ismaskine. Sprøde brunsvigercroutoner: Var...
Skrevet for 10 år siden
slet - ret
Purløgsaioli
Pisk æggeblommerne sammen med purløg. Tilsæt olivenolie lidt efter lidt, mens du pisker videre. Smag til med salt og peber. Tilsæt citronsaft, mens du pisker.
Skrevet for 10 år siden
DSC0233
slet - ret
Rugbrødsis med surmælk panna cotta
Rugbrødsis Hæld mælk og fløde i en gryde og varm denne op til lige før kogepunktet (små bobler vil komme frem i kanten) og stil gryden til side. Æggeblommer og su...
Skrevet for 10 år siden
IMG0777
slet - ret
Røgede hvide asparges med brøndkarseemulsion
Røgede hvide asparges:Antænd røgsmul i en keddel og lad den brænde lidt af. Den første røg er nemlig usund. Kom aspargesene i og lad dem trække i 5 min.Hvis man ikke har en ...
Skrevet for 10 år siden
DSC0212
slet - ret
Selleriravioli
Selleripuré Skræl knolden og skær den til så den kan køres på en mandolin. Brug ca. halvdelen af knolden til puréen. Skær den i mindre stykker og kog den med vand og s...
Skrevet for 10 år siden
IMG0790
slet - ret
Sprød grisehale med syltede ferskner og råkost
Sprød grisehale: Kom grisehalerne i gryde med vand og 1 knivspids salt og kog dem i 4 timer. Skum fedt og urenheder fra med jævne mellemrum. Tag halerne op af vandet og lad dem...
Skrevet for 10 år siden
image46
slet - ret
Stegt andebryst - Bistrostyle med asia-twist
Sauce, soyaglace og mayonaise kan laves i forvejen.   Saucer Til soyaglacen koges omtrendt lige dele soya, sukker og sherry ind til det bliver tykt. Se på boblerne...
Skrevet for 6 år siden
slet - ret
Syreperler
Opblød husblasen i koldt vand. Pres citronerne i en gryde. Varm citronsaften og sukker til sukkeret er opløst. Knug husblasen for væde og bland den i citronsaften. K...
Skrevet for 10 år siden
DSC6
slet - ret
Vitello tonnato
Kalvekødet koges i letsaltet vand med skiveskårne gulerødder, løg og en flok laurbærblade. Kødet køles derefter helt af. Kog indtil kødet ha...
Skrevet for 11 år siden
slet - ret
Ølbrasseret lam med grønne tomater, maltjord og dampet spidskål
Ølbraiseret lammebryst:Del lammebrystet i to og brun det på panden på begge sider i lidt vindruekerneolie og med lidt salt.Kom aspargesøllen og lammefonden i en gryde, der kan...
Skrevet for 10 år siden