Selleriravioli

" Denne ravioli er ikke en klassisk ravioli hvor noget er pakket ind i en pastadej - indpakningen her er nemlig meget tynde skiver af knoldselleri. "
Forret
6 pers.

Ingredienser

1 Knoldselleri

100 gr. Hasselnødder

100 gr. Smør

1 Citron

1 Æble

1 dl. Fløde

1 Jordskok

Fremgangsmåde

Selleripuré

Skræl knolden og skær den til så den kan køres på en mandolin. Brug ca. halvdelen af knolden til puréen. Skær den i mindre stykker og kog den med vand og salt til den er mør. Hæld vandet fra og kør den med lidt fløde, en klat smør, salt, peper og lidt citronsaft.

Nøddeolie

Rist hasselnødderne på en pande til de er gyldne med lidt brændmærker. Når de er kølet lidt af kan du nuldre skallerne af. Hæld evt. det hele i en plastikpose og nuldr hele posen.
Halvdelen af nødderne blendes med en smagsneutral olie til massen er så fin som muligt.

Ravioli

De papirstynde skiver af sellerien skal skæres lige når de skal bruges. Skær også jordskokken i ligeså tyndeskiver.

En skive selleri pensles med lidt nøddeolie, så kommes der en klat selleripuré og en eller to skiver jordskok på. "Pakken" samles.

På tallerkenen placeres 3-4 selleriraviolier, lidt grofthakkede ristede hasselnødder, lidt æble i ca. samme størrelse som de hakkede hasselnødder. Dryp en halv spiseske brunet smør ud over talerkenen og servér.

 

Vin

Vi drak en spätlese fra Mosel.

Tip

Det kan ikke gøres uden en mandolin - og selv med denne skal den indstilles så de bliver så tynde som overhovedet muligt.

Skrevet af: Søren d. 27/11/2011

Kilde: Smag og Behag

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar