Koteletter i fad

" Simpelt og let, og giver et rent køkken mens faddet er i ovnen. "
Hovedret
3 pers.

Ingredienser

4 stk. svinekotelletter
2 stk. løg
2 stk. porre
1/2 bakke champignon
1-2 dåse hakket tomat
1/4 liter piskefløde
3 dl. ris
4 1/2 dl. vand (ris riskogning)

Fremgangsmåde

 

  1. Varm en pande med lidt olie på. Når panden er varm steges svinekotelletterne 1 minut på hver side, så de får lidt farve. Put koteletterne i et fad.
  2. Hak løg i små tern og svits i et par minutter. Kom de svitsede løg over i fadet ovenpå koteletterne.
  3. Skær porren i tynde skiver og svits også den et par minutter. Kom porreskiverne over kød og løg i faddet.
  4. Skær champignoner i kvarte og svits på panden i et par minutter. Kom dem over i fadet.
  5. Hæld de hakkede tomater fra dåsen over på panden og varm det igennem og lad det optage smag fra stegningen. Når det er varmt tilsættes fløde efter behov. Tomatsovsen hældes over i fadet.
  6. Fadet sættes i forvarmet ovn på 200 grader i 20 minutter.
  7. 3 dl. ris og 4 1/2 dl. vand og lidt salt bringes i kog i en gryde. Når vandet koger skrues ned på laveste blus og risene koger svagt i 10 minutter. Herefter slukkes helt for blusset og risene hviler i 10 minutter mere.
  8. Fadet tages ud og der er nu klar til servering med ris.

Serveres med

Gåsevin

Skrevet af: Søren d. 28/02/2013

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar