Momofuku med ginger-scallion sauce

" Denne ret er den perfekte gæstemad. Man kan forberede det hele i forvejen, og så bare lige karamellisere dyret når gæsterne er ankommet. Så kan man bruge tid sammen med gæsterne i stedet for i køkkenet. "
Hovedret
6 pers.

Ingredienser

Momofuku

3,2 kg svinebov

1 kop sukker

1 kop salt

1 spsk salt

7 spsk brun farin - eller muscavado sukker

3 spsk vand

 

Ginger-scallion sauce

2 bundter forårsløg

4 spsk god soya

2 spsk hvidvinseddikke

1 dl smagsneutral olie

En god bid ingefær

1-2 chilier

2 fed hvidløg

peber

 

 

 

 

Fremgangsmåde

Momofuku

Start med at fjerne skindet fra boven. Hvis den er udbenet, skal den snørres med kødsnor. Gnid boven med blandingen af salt og sukker, dæk til og spræng i køleskab mellem 6 og 12 timer. (Her er der sprængt i 6 timer).

Tænd for ovnen på 150 grader. Tag boven ud og skyld den fri for overskydende salt og sukker. Dup den herefter tør og placer den i den varme ovn i et fad. Man kan med fordel lægge et stykke bagepapir ned over stegen for at holde lidt på fugten. Steg i 6 timer, hvor væden fra boven hældes over kødet hver time.

Efter 6 timer tages boven ud og ovnen skrues op til 250 grader. Imens blandes salt og brun farin med vand, og blanding pensles ud over boven.

Herefter brunes boven indtil sukkeret er bobler op og er karamelliseret.

 

Ginger-scallion sauce

Hak forårsløg, chili, hvidløg og ingefær fint. Bland alle ingredienser.

 

Server boven hel ved bordet, og lad dine gæster flå lunser af den

 

 

Serveres med

Sushiris - tilsat 2 tsk sukker og 2 spsk risvinseddike efter kogning

Hovedsalat - helt plain - gerne to hoveder

Vin

Dejlig kold øl - en pale ale gør det godt

Tip

Hvis man skal have fat i en bov, skal man gerne være tidligt ude. Hvis ikke man har en god slagter i nærheden, er det muligt at støve en op i dit supermarked, hvis de har en slagter afdeling. Men man skal gerne bestille den i god tid, ellers ender den som hakket kød. Hvis ikke du har held med at finde en bov, kan man også bruge en nakkefilet. Det vigtigste er at der er en god fedt marmorering på kødstykket.

Skrevet af: Lone d. 06/01/2011

Kilde: Working class foodies

Kommentarer (2)

  • Skulle der være noget tilbage af boven, så smager den også fantastisk kold. Prøv f.eks. at komme den i rispapirsruller, med salat, avokado og mango. Også her er ginger scallion-saucen en god ledsager.

    Indsendt af Lone, 30/03/2014 11:59am (11 år siden)

  • Det kan godt blive lidt heftigt med et tykt lag farin oven på boven til sidst. man kan med fordel blande halvdelen af sukkeret op med vand, og så pensle boven i stedet.

    Indsendt af Lone, 06/06/2012 8:03am (12 år siden)

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar