Verdens bedste brød
6 pers.
Ingredienser
625 gram mel (10 dl (1 ltr))
5 dl (1/2 ltr) vand
2 tsk salt
gær på størrelse med en ært (Ja så lidt skal du bruge)
Fremgangsmåde
Det tager næsten et døgn at lave verdens bedste brød, så start aftenen før du skal bruge brødet.
Rør gær ud i vandet og bland mel og salt i. Rør indtil al mel er rørt ud i dejen. Den må godt være grov og grim i det, det gør ikke noget.
Dæk dejen til med husholdningsfilm og lad den hæve i 12 timer.
Når dejen er hævet hældes den ud på et meldækket bord og så folder du forsigtigt dejen sammen 3-4 gange. Så er den lidt nemmere at have med at gøre.
Put dejen i et oliesmurt fad og lad den hæve i 2 timer med husholdningsfilm over.
Efter 2 timer varmes ovnen op til 250 grader. Stil den gryde du skal bage brødet i ind i ovnen også. Den skal også være 250 grader varm. Det er vigtigt at det er rygende varmt, hvis du bager dit brød for tidligt risikerer du at det bare sætter sig fast i din gryde.
Jeg plejer at drysse lidt mel i bunden af gryden inden jeg hælder min hævede dej over i den 250 grader varme gryde.
Bag de første 30 min. med låg på og tag derefter låget af og der skrues ned på 230 grader og bag endnu 15 min. indtil brødet er flot og brunt på toppen.
Hæld brødet ud på en rist og lad det hvile indtil det er ikke er varmt længere. Mindst 30 minutter.
Kilde: www.kvalimad.dk
Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer