Fiberuder

" Disse fiberruder er nemme at lave. Man behøver ikke ælte eller forme dejen, og deres lidt klæge midte gør dem i stand til at kunne holde et par dage uden at de bliver tørre. "
Brød
8 pers.

Ingredienser

50 g gær, 
1 l lunt vand, 
4 tsk salt, 
1 dl brunt farin, 
4 dl havreklid
11 dl hvedemel
4 dl fuldkornsmel

Fremgangsmåde

Udblød gær i det lunkne vand, og tilsæt sukker, 2/3 af havreflagerne og salt. Herefter tilsættes mellet lidt efter lidt imens der røres med en grydeske, indtil dejen slipper i siderne af skålen. Dejen stilles lunt til hævning under et viskestykke.

Når dejen har hævet, tændes for ovnen på 225°, og dejen væltes ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Der drysses med den sidste 1/3 del af havreflagerne, og man kan herefter "klappe" dejen ud i hjærnerne af bagepladen.

Når dejen har hævet 25-30 min, ridses den i ca. 20 kvadrater, og bages i ovnen i 25.30 minutter. Herefter skal brødes køle ned under et viskestykke.

Tip

Man kan også bruge en blanding af havregryn, boghvede flager eller hvad man nu har, hvis man ikke lige har havreflager på lager

Skrevet af: Lone d. 08/02/2015

Kommentarer (1)

  • Jamen de er jo fantastiske !

    Indsendt af Elsebeth kure, 07/03/2018 10:51am (4 år siden)

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar