FODMAP-venlige speltbrød

" Jeg har altid bagt brød selv, da jeg elsker at bage, elsker duften af nybagt brød og ikke mindst smeltende tandsmør på en nybagt bolle. Og så er der jo den sidegevinst at man sparer en masse penge på at bage selv. Så da jeg først besluttede mig for at følge FODMAP-diæten, blev jeg noget fortørnet over at erfare at prisen på en brødblanding der gav et lille brød, kostede tæt på en million. Altså hele 23 kr. Og så synes jeg egentlig ikke at den ris og kartoffelmelsblanding der var i posen gav et særligt spændende brød. Derfor blev jeg henrykt da jeg fandt ud af at mel lavet af spelt, er tilladt på diæten. Så er smagen i hvert fald reddet, selvom pengepungen stadig bløder. Og så har jeg fundet på denne opskrift, hvor man også bruger andet en spelt, så det rækker bare en smule længere. God fornøjelse. "
Brød
8 pers.

Ingredienser

6 dl vand

10 g. gær

1 dl groft majsmel

1 dl hirseflager

ca. 9 dl speltmel

½ dl olie

4 tsk salt


 

Fremgangsmåde

Start med at koge 3 dl vand, og hæld det over det grove majsmel. Imens blandes de resterende 3 dl kolde vand med gæren i en stor røreskål. Når gæren er rørt  ud, blandes der 1 dl speltmel i, og der ventes til majsblandingen har nået en gær-venlig temperatur.

Når majsblandingen er kølet tilstrækkeligt, tilsættes denne til skålen og røres ud. herefter tilsættes hirseflager, olie og salt. Der røres med en håndmikser, eller røremaskine med dejkrog, imens der tilsættes speltmel indtil dejen slipper siden af skålen. Herefter røres endnu 2 minutter.

Dejen stilles til hævning på køkkenbordet indtil den er hævet til dobbelt størrelse. Herefter tages der klumper af dejen over på en bageplade, hvor der er drysset et par spsk. groft majsmel ud på bagepapiret. Bollerne pensles med olie, og stilles til hævning i 45 minutter. Herefter bages de ved 225 grader i ca. 15 minutter, alt afhængig af størrelse.


 

Tip

Hvis du drysser med lidt sesamfrø i stedet, bliver disse boller fortrinlige som burgerboller.

Skrevet af: The Fodmapper d. 17/09/2013

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar