Vitello tonnato


4 pers.

Ingredienser

1 kg kalveinderlår.

Et par gulerødder.

Et par løg.

Et par laurbærblade.

Salt.

 

Tunsauce:

2 pasteuriserede æggeblommer.

1-2 dl neutral olivenolie.

Salt.

2 ds. tunfisk.

50 g kapers.

3 ansjoser.

Saft fra 1 citron.

Koldpresset jomfruolivenolie.

Salt og friskkværnet sort peber.

Bredbladet persille.

Fremgangsmåde

Kalvekødet koges i letsaltet vand med skiveskårne gulerødder, løg og en flok laurbærblade. Kødet køles derefter helt af. Kog indtil kødet har en kernetemperatur på 58 grader. Så bliver det flot rosa. Hvis du køber et stykke billigere kød kan du mørkoge det (1,5-2 timer), så bliver det gråt og kedeligt at se på men til gengæld meget mørt.

Æggeblommerne laves til mayonnaise med olie og salt. Pisk æggeblommerne igennem og tilsæt olien dråbevis.

Når mayonnaisen begynder at tykne og absorbere olien, øges mængden af olie gradvist, indtil mayonnaisen har den rette konsistens. Smag mayonnaisen til med salt. Kom den drænede tunfisk i foodprocessoren og tilsæt kapers, ansjoser og noget af mayonnaisen, blend til du har en lind sauce. Juster saucen med citronsaft, yderligere mayonnaise og evt. olivenolie. Smag til med salt.

Skær kalvekødet i tynde skiver og læg det på et fad. Fordel tunsaucen over kødet i et fint lag, og drys med kapers og bredbladet persille inden serveringen. Spis friskbagt foccacia eller friskbagt flûte til, og gerne en god salat. Eventuelle rester kan sagtens gemmes og spises dagen efter.

Serveres med

Et stykke lækkert friskbagt foccacia eller friskbagt flûte.

Skrevet af: Søren d. 07/12/2010

Kommentarer (10)

  • @_@ 76929

    Indsendt af evintexeneund, 27/04/2013 12:06pm (12 år siden)

  • aoFkOWJETYZGMLlmY LETiNwfCTai

    Indsendt af clessymus, 27/04/2013 11:58am (12 år siden)

  • 38159 96678

    Indsendt af drodcachert, 27/04/2013 11:57am (12 år siden)

  • :-# }:(

    Indsendt af bispglisife, 27/04/2013 11:54am (12 år siden)

  • 80120 30592

    Indsendt af Arrosemoilm, 27/04/2013 11:48am (12 år siden)

  • 81399 kjSSwvfqstWt

    Indsendt af EngidgeDire, 27/04/2013 11:41am (12 år siden)

  • 80338 88081

    Indsendt af chepilemiff, 27/04/2013 11:37am (12 år siden)

  • kdTHgppWaWGfGzgmf SqSoCavXGoEblHkvY

    Indsendt af quamnPneunk, 27/04/2013 11:18am (12 år siden)

  • 24031 E-:-)

    Indsendt af boakHambdab, 27/04/2013 11:07am (12 år siden)

  • 510 74975

    Indsendt af Parlattamidly, 27/04/2013 11:03am (12 år siden)

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar