Drømmekage fra Buddinge

" Nu må man jo ikke tale grimt om drømmekage, men jeg har nu altid synes at selve kagen under det dejligt klistrede snask var lidt kedelig. Derfor har min favorit-drømmekage altid været dens brune fætter. Her er kagen dejlig og chokolade agtig, og det samme kan man sige om det syndige snask på toppen, der også har en smule kaffe at imponere med. "
Kage
25 pers.

Ingredienser

5 dl sukker

8¼ dl mel

5 spsk. Kakao

4 tsk. Vanillesukker

4 tsk. Bagepulver

4 æg

3¾ dl mælk

 

Glasur

200 g smør

1 dl kaffe

3 spsk kakao

3 tsk vanillesukker

200 g kokosmel

5,5 dl Flormelis


Fremgangsmåde

Ovnen tændes på 190 grader. En bradepande på ca. 28 x 41 cm smøres grundigt.

De tørre ingredienser til selve kagen blandes grundigt i en skål. Smørret smeltes i en gryde, og blandes herefter med mælken og æggene.

De flydende ingredienser i gryden hældes over i skålen til de tørre ingredienser, og der røres med en håndpisker.

Herefter hældes kagedejen i formen og bages til den er færdig i ca. 20-25 minutter.

Når kagen er afkølet blandes ingredienser til glasuren i en gryde, og varmes langsomt op. Når blandingen er klar, hældes den udover kagen, og serveres når den er kold.

Tip

Kagen kan sagtens holde til dagen efter, hvis ikke den er blevet spist. Den er også velegnet til frysning

Skrevet af: Lone d. 06/04/2013

Kilde: Kogebog for fattig-røve

Kommentarer (1)

  • Der står ikke hvor meget smør der skal i selve dejen, kun at det smeltes?

    Indsendt af Stina Brandhøj, 13/08/2014 8:30am (10 år siden)

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar