Kringle med rabarber
12 pers.
Ingredienser
2 dl lunkent vand
300 g smør
1 pakke gær
3 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
3 æg
650 g mel æltes i med hænderne
Remonce:
175 g margarine
175 g sukker
Kardemomme
Rabarberkompot:
800 g. Rabarber
250 g sukker
1 stang vanille
Revet citronskal af ½ citron
Pynt:
Æg til pensling
Sukker
hakkede nødder
Fremgangsmåde
Vand gær, sukker, salt, øg smør skåret i små stykker blandes sammen, og står og forhæver i 20-30 minutter, alt afhængning af om dine ingredienser komer direkte fra køleskabet. Man skal kune se i skålen at gæren er vågnet op til dåd.
Herefter tilsættes melet, og dejen æltes til en lækker løs og fedtet dej, der kun lige akkurat slipper skålen. Herefter stilles dejen til hævning. (I den oprindelige opskrift står der en halv time, men her valgte jeg at følge Camilla Plums opskrift på festbolle dej, og lade dejen hæve sig til dobbelt størrelse, hvor den bliver lettere blævrende)
Imens laves rabarber kompotten ved at skære rabarberstykkerne i 2 cm bidder, blande dem med sukker, vanile og citronskal, og sætte dem i ovnen ved 180° i 20 min. Herefter sies saften fra.
Efter hævning rulles dejen ud og deles i 4 stænger. Remonce, og rabarberkompotten fordeles på den midterste 3-del, og de to sider foldes over. Sørg for at lukke godt til i enderne , så kringlen ikke bliver utæt under bagningen. Kringlen pensles med sammenpisket æg, hakkede nødder og sukker, og stilles til hævning i 15-20 minutter.
Kringlerne bages herefter ved 220° i 14-17 minutter, under et vågent øje.
Tip
Man kan gemme saften fra rabarberne og bruge det som saftevand, eller sirup i drinksKilde: Søren Ryges kringle - med modifikationer
Kommentarer (1)
-
Kan de fryses?
Indsendt af Randi, 11/06/2017 11:52am (8 år siden)
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer