Kringle med rabarber

" Denne fantastiske kringle er baseret på Søren Ryges kringles opskrift. Den giver 4 kringler, der fykder en hel bradepande. Det lyder af meget, men den får hurtigt ben at gå på. Jeg har åbenbart ikke håndelaget, til at kunne bruge så lidt mel, som ekspert-kringle-bageren fra Hirtshals, så jeg har brugt lidt mere mel end der bruges i den oprindelige opskrift. Og da jeg normalt ikke har magarine på lager, er kringlen lavet med smør. Men det bliver den ikke mindre god af. "
Kage
12 pers.

Ingredienser

2 dl lunkent vand

300 g smør

1 pakke gær

3 spsk sukker

1 tsk salt

1 tsk kardemomme

3 æg

650 g mel æltes i med hænderne

 

Remonce:

175 g margarine

175 g sukker

Kardemomme

 

Rabarberkompot:

800 g. Rabarber

250 g sukker

1 stang vanille

Revet citronskal af ½ citron

 

Pynt:

Æg til pensling

Sukker

hakkede nødder

Fremgangsmåde

Vand gær, sukker, salt, øg smør skåret i små stykker blandes sammen, og står og forhæver i 20-30 minutter, alt afhængning af om dine ingredienser komer direkte fra køleskabet. Man skal kune se i skålen at gæren er vågnet op til dåd.

Herefter tilsættes melet, og dejen æltes til en lækker løs og fedtet dej, der kun lige akkurat slipper skålen. Herefter stilles dejen til hævning. (I den oprindelige opskrift står der en halv time, men her valgte jeg at følge Camilla Plums opskrift på festbolle dej, og lade dejen hæve sig til dobbelt størrelse, hvor den bliver lettere blævrende)

Imens laves rabarber kompotten ved at skære rabarberstykkerne i 2 cm bidder, blande dem med sukker, vanile og citronskal, og sætte dem i ovnen ved 180° i 20 min. Herefter sies saften fra.

Efter hævning rulles dejen ud og deles i 4 stænger. Remonce, og rabarberkompotten fordeles på den midterste 3-del, og de to sider foldes over. Sørg for at lukke godt til i enderne , så kringlen ikke bliver utæt under bagningen. Kringlen pensles med sammenpisket æg, hakkede nødder og sukker, og stilles til hævning i 15-20 minutter.

Kringlerne bages herefter ved 220° i 14-17 minutter, under et vågent øje.

Tip

Man kan gemme saften fra rabarberne og bruge det som saftevand, eller sirup i drinks

Skrevet af: Lone d. 20/06/2015

Kilde: Søren Ryges kringle - med modifikationer

Kommentarer (1)

  • Kan de fryses?

    Indsendt af Randi, 11/06/2017 11:52am (8 år siden)

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar