Hvidløgsbrød
8 pers.
Ingredienser
10 g gær
3 dl lunkent vand
1 del fin durummel
1 del almindeligt hvedemel
2 tsk salt
½ dl olivenolie
3 fed hvidløg
salt og peber
olie til pensling
Fremgangsmåde
Opløs gær i lunkent vand, og tilsæt en dl mel. Lad fordejen stå og hvile i 20 min, og tilsæt derefter salt, olie og så meget mel som dejen behøver for at blive god og smidig. Ælt godt - gerne i 10 minutter. Stil dejen til hævning 1 time, lunt og overdækket.
Efter en time væltes dejen ud på det meldryssede bord, og får lov til at ligge og sunde sig imens de tre fed hvidløg hakkes. Herefter deles dejen i to, og begge klumper foldes et par gange, og formes til to flade kugler. Der laves fordybninger med knoerne, og brødene pensles med rigeligt olie, og drysset med hvidløg og friskkværnet salt og peber.
De to brød stilles nu til hævning i 45 min. Og bages herefter i 15 minutter hver i en 225 º varm ovn - ikke varmluft, da hvidløget bliver svedent.
Brødene køles, og når de er lune er de klar til servering
Tip
Andre krydderier kan bruges istedet for hvidløg eller man kan pensle med oliventapenade rørt op med lidt olieKommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer