Osso Buco
2 pers.
Ingredienser
800-900 g okseskank
1 løg
2 fed hvidløg
1 stor gulerod
1/3 selleri
½ pakke bacon
1½ dl tør hvidvin
1 lille dåse tomat puré
1 dåse flåede tomater
2 dl okse fond - eller bouillon i mangel på bedre
olivenolie til stegning
salt og peber
hvedemel
Fremgangsmåde
Start med at skære senen omkring skanken igennem et par steder, da denne ellers trækker sig sammen under tilberedningen. Vend derefter kødstykkerne i mel krydret med salt og peber, og brun dem i olien. Imens de bruner hakkes løg, hvidløg og bacon
Tag de brunede kødstykker op ad gryden og sauter løg og hvidløg til de er glasagtige. Imens hakkes gulerod og selleri i små stykker. Bacon tilsættes og lidt efter tilsættes også gulerod og selleri. Sauter grøntsagerne, og tilsæt herefter hvidvin, tomatpuré og dåsetomat. Herefter lægges kødet tilbage i gryden, og dækkes af sovs og grøntsager. Fond eller bouillon tilsættes, og der lægges låg på, og osso bucoerne skal nu hygge sig de næste 2 timer. Vend af og til kødstykkerne forsigtigt.
Når der er gået ½ time, fjernes låget og sovsen får lov at koge lidt ind i minimum ½ time, men dog ikke mere end kødstykkerne stadig er dækket.
Når kødet er mørt, serveres det med kartoffelmos og cirton germolata
Serveres med
KartoffelmosCitrongremolata
Kilde: inspireret af Brødrene Price
Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer