Osso Buco

" Osso Buco er den perfekte simreret. Den passer sig selv, og man kan gå og dufte til den og glæde sig til man skal spise et par timer senere. "
Hovedret
2 pers.

Ingredienser

800-900 g okseskank

1 løg

2 fed hvidløg

1 stor gulerod

1/3 selleri

½ pakke bacon

1½ dl tør hvidvin

1 lille dåse tomat puré

1 dåse flåede tomater

2 dl okse fond - eller bouillon i mangel på bedre

olivenolie til stegning

salt og peber

hvedemel

Fremgangsmåde

Start med at skære senen omkring skanken igennem et par steder, da denne ellers trækker sig sammen under tilberedningen. Vend derefter kødstykkerne i mel krydret med salt og peber, og brun dem i olien. Imens de bruner hakkes løg, hvidløg og bacon

Tag de brunede kødstykker op ad gryden og sauter løg og hvidløg til de er glasagtige. Imens hakkes gulerod og selleri i små stykker. Bacon tilsættes og lidt efter tilsættes også gulerod og selleri. Sauter grøntsagerne, og tilsæt herefter hvidvin, tomatpuré og dåsetomat. Herefter lægges kødet tilbage i gryden, og dækkes af sovs og grøntsager. Fond eller bouillon tilsættes, og der lægges låg på, og osso bucoerne skal nu hygge sig de næste 2 timer. Vend af og til kødstykkerne forsigtigt.

Når der er gået ½ time, fjernes låget og sovsen får lov at koge lidt ind i minimum ½ time, men dog ikke mere end kødstykkerne stadig er dækket.

Når kødet er mørt, serveres det med kartoffelmos og cirton germolata

Serveres med

Kartoffelmos
Citrongremolata

Skrevet af: Søren d. 02/11/2010

Kilde: inspireret af Brødrene Price

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar