FODMAP-venlig græskarsuppe
Ingredienser
1 Hokaido græskar
2 store kartofler
1 chili
5 cm ingefær
1 spsk olie
1 spsk salt
6 dl vand
Saften af en ½ citron
Salt og frisk kværnet peber
½ dl solsikke kerner
Fremgangsmåde
Skræl græskaret og fjern kernerne. Skræl kartoflerne. Skær kartofler og græskar i små stykker og sauter det i smør og olie. Imens halveres chilien og kernerne fjernes. Ingefæren skrælles, og skæres i 4 stykker. Efter et par minutter tilsættes chili, ingefær og vand til gryden og der lægges låg på. Suppen skal koge i 15-18 minutter.
Imens ristes solsikke kerner på en tør pande med lidt salt.
Når suppen har kogt, tages chili stykkerne og ingefæren op, og suppen blendes. Den smages til med salt, peber og citronsaft. Hvis den ikke er stærk nok, kan chilien tilsættes, efterfulgt af en ekstra omgang med blenderen.
Suppen serveres med laktosefri creme fraiche, ristede solsikke kerner og et drys brøndkarse
Serveres med
Ristede solsikke kerner, Creme Fraiche og BrøndkarseTip
Suppen kan sagtens bruges som en forret i mindre portioner, da syren fra citron og creme fraiche gør den let og lækkerKommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer