Grillet svin på spyd med melonsalat

" Det er ikke tit man kan finde en opskrift der er FODMAP-fri fra starten, men denne gang er den god nok. Denne opskrift er fra økologisk landsforening, og deres "gris under åben himmel" kampagne. Den er perfekt til en sommer dag, hvor det skal være lidt nemt. "
Hovedret
4 pers.

Ingredienser

Grillede spyd

500 g. økologisk skinkekød i tern (2x2 cm)

8 træspyd

1 spsk oliven olie

salt og peber

 

Melonsalat

1 Cantaloup melon

½ bundt mynte

100 g. feta

4 stængler forårsløg (kun den grønne del)

1 spsk olie

Saft fra ½ økologisk citron

Salt og Peber

Fremgangsmåde

Start med at lægge træspydene i vand, så de ikke brænder på grillen

Skær skinkekødet i tern, drys med fint salt, og stil det derefter tilbage i køleskabet i 15 min.

Halver melonen og fjern kernerne og skrællen. Skær melonkødet i små tern, eller lav fine små kugler med et parisiennejern hvis du er indehaver af den slags, og en god portion tålmodighed.

Hak mynten fint, og bland den med melon stykkerne. Smuldr feta henover, og skær forårsløget i tynde skiver, og tilsæt også det. Bland dressingen af olie, citronsaft og salt og peber, og vend salaten her i.

Kom skinkestykkerne på spydene og grill dem i ca. 1 minut på hver side på grillen.

Skulle du ikke have adgang til grill, kan de selvfølgelig også steges på en pande ved høj varme.

Voila - svin på spyd, med melonsalat.

Skrevet af: The Fodmapper d. 09/10/2013

Kilde: "Gris under åben himmel" af Økologisk landsforening

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar