Speltboller med gulerod og ingefær

" I Aarhus ligger der en fin lille kaffebar ved navn Sigfred's kaffebar, som har de mest fantastiske speltboller. Ja,ja, det lyder meget helseagtigt, men det er altså virkelig gode boller! Og nu vil jeg prøve at gøre dem kunsten efter, selvom det bliver svært at hamle op med. "
Brød
8 pers.

Ingredienser

6 dl vand

5 g. gær

ca. 7,5 dl sigtet speltmel

1,5 dl fuldkorns speltmel

1 dl havregryn

2 store revne gulerødder

4 cm revet ingefær

½ dl olie

4 tsk salt

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt 3 dl af det sigtede mel, og lad gæren stå og vågne i 20 minutters tid.

Tilsæt herefter olie, fuldkornsspeltmel, Havregryn, gulerødder, ingefær, olie og salt, og rør dejen i en røremaskine, imens det sigtede mel tilsættes. Når dejen er begyndt at blive fast, men stadig klistret, stoppes tilførelsen af mel, og der røres i 5 minutter. Dejen skal så stå tildækket med et vådt klæde over sig på køkkenbordet natten over.

Næste morgen tages klumper af dejen med to skeer, og stilles på en bageplade. Bollerne pensles, og hæver 1 time inden at de bages i 15 minutter ved 225°.

Skrevet af: The Fodmapper d. 09/10/2013

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar