Speltboller med gulerod og ingefær
8 pers.
Ingredienser
6 dl vand
5 g. gær
ca. 7,5 dl sigtet speltmel
1,5 dl fuldkorns speltmel
1 dl havregryn
2 store revne gulerødder
4 cm revet ingefær
½ dl olie
4 tsk salt
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt 3 dl af det sigtede mel, og lad gæren stå og vågne i 20 minutters tid.
Tilsæt herefter olie, fuldkornsspeltmel, Havregryn, gulerødder, ingefær, olie og salt, og rør dejen i en røremaskine, imens det sigtede mel tilsættes. Når dejen er begyndt at blive fast, men stadig klistret, stoppes tilførelsen af mel, og der røres i 5 minutter. Dejen skal så stå tildækket med et vådt klæde over sig på køkkenbordet natten over.
Næste morgen tages klumper af dejen med to skeer, og stilles på en bageplade. Bollerne pensles, og hæver 1 time inden at de bages i 15 minutter ved 225°.
Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer