Thaisuppe - Tom Kah Gai
4 pers.
Ingredienser
2 dåser kokosmælk
1½ dl. vand
10 tynde skiver ingefær
1-2 stilke citrongræs i mindre stykker
5-6 kaffir-limeblade
2 thai-chili
1-2 tomater
3-400 g kyllingbryst
Ca. 4 spskf. fish-sauce
2-3 spskf. limejuice
2 spskf. palmesukker eller rørsukker
Thaibasilikum
Frisk koriander
Fremgangsmåde
Start med at koge kokosmælk og vand let med ingefær, citrongræs og kaffir-limeblade i 10 minutter. Imens skæres kyllingekødet i tynde skiver, chilierne jakkes fint, tomaterne skæres i både og krydderurterne hakkes fint.
Når kokosmælken har kogt let i 10 miutter, tilsættes de resterende ingredienser, undtagen de friske krydderurter, og suppen smag justeres med limejuice og fishsauce. Der koges videre i et par minutter, indtil kyllingen er tilberedt.
Suppen serveres med et drys af de friske krydderurter.
Kilde: Brødrene Price, med modificationer
Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer