Æblekage i flot form

" Denne kage er en saftig en af slagsen, og kan sagtens bages dagen i forvejen. "
Sødt
8 pers.

Ingredienser

2 æg

1½ dl sukker

1½ dl muscavado sukker eller brun farin

75 g smeltet smør

3/4 dl yoghurt

1 tsk. kardemomme

2 spsk. kanel

1/4 tsk salt

2 tsk. bagepulver

50 g. hasselnødder - hakkede

3-4 danske syrlige æbler

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175º. Fjern kernehusene fra æblerne, og hak nødderne groft. Pisk æg og sukker skummende. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen imens der piskes. Herefter tilsættes youghurten - der piskes fortsat. De tørre ingredienser blandes, og sigtes i dejen. Hasselnødder og æbler vendes i dejen, og den hældes over i en smurt springform. Kagen bages i ovnen ved 175º i 45 minutter på nederste rille.

Serveres med

Creme fraiche

Skrevet af: Lone d. 16/10/2011

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar