Blomkålssuppe med mandler
4 pers.
Ingredienser
1 blomkål
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 spsk. smør
lidt olie
20 mandler
4 dl fløde
8 dl vand med 1 hønseboullionterning
salt og peber
evt. et skvæt citronsaft
Fremgangsmåde
Del blomkålen i tre lige store bidder, og sæt den ene del til side.
Hak blomkål, løg og hvidløg og sauter det i smør og olie. Tilsæt herefter mandlerne og lad dem få lidt varme. Hæld fløde og vand med bouillon ved, og lad det koge i 15 minutter. Imens skæres den sidste del af blomkålen i pæne mundrette skiver.
Efter de 15 minutter blendes suppen, så alle mandler er helt hakkede. Suppen smages til med salt, peber og eventuelt citronsaft, og resten af blomkålen tilsættes. Herefter koges suppen i 5 minutter, og er klar til servering
Serveres med
Dejligt hjemmebagt brødTip
Suppen egner sig også som forret, dog vil den række til 6-8 personer i stedet.Kilde: Inspireret af Nikolaj Kirk "hverdagsmad"
Kommentarer (1)
-
thanks for posting
Indsendt af Cheap php scripts, 09/11/2017 12:14am (7 år siden)
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer