Blomkålssuppe med mandler

" Ja-ja-ja, man burde bruge en hjemmegjort fond, men hvis tiden er knap, kommer man langt med en god bouillonterning. "
Hovedret
4 pers.

Ingredienser

1 blomkål

1 stort løg

2 fed hvidløg

2 spsk. smør

lidt olie

20 mandler

4 dl fløde

8 dl vand med 1 hønseboullionterning

salt og peber

evt. et skvæt citronsaft

Fremgangsmåde

Del blomkålen i tre lige store bidder, og sæt den ene del til side.

Hak blomkål, løg og hvidløg og sauter det i smør og olie. Tilsæt herefter mandlerne og lad dem få lidt varme. Hæld fløde og vand med bouillon ved, og lad det koge i 15 minutter. Imens skæres den sidste del af blomkålen i pæne mundrette skiver.

Efter de 15 minutter blendes suppen, så alle mandler er helt hakkede. Suppen smages til med salt, peber og eventuelt citronsaft, og resten af blomkålen tilsættes. Herefter koges suppen i 5 minutter, og er klar til servering

Serveres med

Dejligt hjemmebagt brød

Tip

Suppen egner sig også som forret, dog vil den række til 6-8 personer i stedet.

Skrevet af: Lone d. 14/06/2011

Kilde: Inspireret af Nikolaj Kirk "hverdagsmad"

Kommentarer (1)

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar