Burger med bagte rødbeder, løgkompot og rygeostmayonaise

" Endnu en fortolkning af burgeren, hvor kødet for flot følgeskab af rødbeder, brøndkarse og løgkompot - og smagene fuldendes af rygeostmayonaisens røgsmag. "
Hovedret
4 pers.

Ingredienser

Bøfferne

500 g hakket oksekød

1 mellemstort rødløg

2 fed hvidløg

1 god håndfuld persille

1 spsk stærk sennep

salt og peber

 

Løgkompot

3 store rødløg

1 spsk smør

1-2 spsk honning

1 spsk balsamico eddike

 

Bagte rødbeder

4 store rødbeder

olie

salt og peber

citronsaft

 

Rygeostmayonaise

2 pasteuriserede æggeblommer - stuetemperatur

ca. 1 dl god smagsneutralolie

1-2 tsk. hvidvinseddike

100 g rygeost

salt og peber

 

Alt det andet

4 burgerboller - gerne hjemmelavede (brug evt. opskriften på kartoffelbrødet)

2 bundter brøndkarse

 

 

 

Fremgangsmåde

Start med at hakke ingredienserne til bøfferne fint, og bland det godt sammen med kødet, der stilles i køleskabet indtil det skal bruges.

 

Skræl rødbederne, og skær dem i 1 cm skiver på langs. De lægges i et fad, dryppes med olie, og drysses med salt og peber - og sættes i ovnen ved 170°.

 

Imens laves løgkompotten ved at skære løgene i grove både, og lade dem snurre i lidt smør i en lille gryde. Når løgene alle har fået lidt varme og smør, tilsættes honning. Når honningen er smeltet, tilsættes balsamico eddiken, og der skrues ned på lavt blus. Nu skal kompotten bare hygge sig indtil burgeren skal samles.

 

tilsidst laves mayonaisen, ved at piske den tempererede æggeblomme til mayonaise ved at dosere olien langsomt. Når den rette konsistens er opnået, smages mayonaisen til med hvidvinseddike, rygeost og salt og peber.

 

Når rødbederne er færdige tages disse ud af ovnen, og dryppes med lidt citronsaft.

Derefter er bøfferne klar til at blive formet og stegt, og burgeren klar til at blive stablet op. 

Skrevet af: Lone d. 02/03/2012

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar