Burger med bagte rødbeder, løgkompot og rygeostmayonaise
4 pers.
Ingredienser
Bøfferne
500 g hakket oksekød
1 mellemstort rødløg
2 fed hvidløg
1 god håndfuld persille
1 spsk stærk sennep
salt og peber
Løgkompot
3 store rødløg
1 spsk smør
1-2 spsk honning
1 spsk balsamico eddike
Bagte rødbeder
4 store rødbeder
olie
salt og peber
citronsaft
Rygeostmayonaise
2 pasteuriserede æggeblommer - stuetemperatur
ca. 1 dl god smagsneutralolie
1-2 tsk. hvidvinseddike
100 g rygeost
salt og peber
Alt det andet
4 burgerboller - gerne hjemmelavede (brug evt. opskriften på kartoffelbrødet)
2 bundter brøndkarse
Fremgangsmåde
Start med at hakke ingredienserne til bøfferne fint, og bland det godt sammen med kødet, der stilles i køleskabet indtil det skal bruges.
Skræl rødbederne, og skær dem i 1 cm skiver på langs. De lægges i et fad, dryppes med olie, og drysses med salt og peber - og sættes i ovnen ved 170°.
Imens laves løgkompotten ved at skære løgene i grove både, og lade dem snurre i lidt smør i en lille gryde. Når løgene alle har fået lidt varme og smør, tilsættes honning. Når honningen er smeltet, tilsættes balsamico eddiken, og der skrues ned på lavt blus. Nu skal kompotten bare hygge sig indtil burgeren skal samles.
tilsidst laves mayonaisen, ved at piske den tempererede æggeblomme til mayonaise ved at dosere olien langsomt. Når den rette konsistens er opnået, smages mayonaisen til med hvidvinseddike, rygeost og salt og peber.
Når rødbederne er færdige tages disse ud af ovnen, og dryppes med lidt citronsaft.
Derefter er bøfferne klar til at blive formet og stegt, og burgeren klar til at blive stablet op.
Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer