Coq au vin

" Dette er en rigtig hyggelig simreret, der nemt kan tage over 2½ time at tilberede. Så husk at sætte god tid af til den. "
Hovedret
4 pers.

Ingredienser

1 stor kylling

10 små skallotteløg

200 g. små champignoner

1 gulerod

1 persillerod eller ¼ knoldselleri

100 g. bacon

7 fed hvidløg

3 spsk vineddike

4 cl cognag

0,75-1 liter rødvin

2 laurbærblade

Frisk timian

Frisk rosmarin

Frisk merian

smør

olivenolie

salt

peber

Maizena

 

Fremgangsmåde

Start med at lægge skalotteløgene i blød i vand, så de bliver nemmere at pille.

Partér kyllingen i overlår, underlår, brystet delt i 4 stykker med ben og rygstykket.

Rens champignons og del dem i hat og stok. Pils skalotteløgene. Hak 1 fed hvidløg. skær bacon ud i små stykker.

Skræl gueroden og persilleroden/knoldsellerien og skær dem i grove stykker. Pil resten af hvidløgsfedene.

Steg bacon blidt i lidt smør og olie. Tag baconen op når den har fået lidt farve.

Sauter de hele skalotteløg og hattene af champignonger i fedtstoffet fra baconen. Når de har fået lidt farve, tilsættes vineddike og den steges helt væk. Herefter tages løg og champignon af og gemmes sammen med den stegte bacon.

Tilsæt lidt mere fedtstof, og brun kyllingestykkerne. Når de er brunet, tilsættes cognac og der flamberes. Herefter tilsættes gulerod, persillerod, champignon-stokke, krydderurter, krydderier og rødvin. Der lægges låg på retten, og den simrer i 25 minutter. Herefter tages bryststykkerne op og sættes til side, imens resten simrer videre i 25 minutter. Dernæst tages lårstykkerne op, og sættes til side imens rødvinskyen koges ind uden låg i 30-40 minutter, evt. længere.

Skyen sies, og hældes tilbage i gryden hvor den jævnes til en passende konsistens. Når skyen er som ønsket, tilsættes bacon, løg, champignon-hatte og kyllingestykker, og retten varmes igennem i 5-7 minutter.

Retten serveres med godt brød og et drys persille.

Serveres med

Godt brød og et drys persille

Skrevet af: Lone d. 15/06/2013

Kilde: Gastro

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar