Efterårsburger med rødbede og grønkål

" Butikkerne bugner af friske danske grøntsager, og det gør denne burger også. "
Hovedret
4 pers.

Ingredienser

Burgerboller ( hjemmelavede eller et ciabatta flüte skåret i stykker)

 

Bøfferne

500 g. Hakket oksekød

2 spsk finthakket æøg

1 fed hvidløg

1 spsk sennep

Salt og peber

 

Fyld:

4 rødbeder

Olie til stegning

Salt og peber

Fint hakket grønkål

 

Dressing

2 dl græsk yoghurt 10%

1-2 fed hvidløg

Citronsaft

Salt og peper

Evt. Persille

 

Løgkompot:

3 løg

10 g smør

1 spsk honning

2 spsk mørk balsamico

 

Fremgangsmåde

Start med at hakke løg og hvidløg fint, og bland det med oksekødet og sennep. Krydr med salt og peber. Lad kødet trække i køleskabet indtil de andre ingredienser er klar.

 

Bland dressingen, og lad ligeledes denne stå og trække i køleskabet. 

 

Løgene skæres i tynde både, og sauteres i en lille gryde i smør, indtil de er klare. Herefter tilsættes balsamico, og når denne er dampet af tilsættes honningen. Kompotten snurrer videre imens resten klargøres.

 

Rødbederne skrælles, og skæres i 1 cm tykke skiver. De steges ved middel varme, og holdes lune herefter. Imens snittes grøntkålen fint.

Bøfferne formes og steges, imens brødet lunes. Herefter samles burgerne , og er klar til indtagelse

Tip

Kødet behøver ikke at være oksekød, men kan sagtens erstattes med lam eller vildt kød

Skrevet af: Lone d. 19/10/2014

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar