Efterårsburger med rødbede og grønkål
Ingredienser
Burgerboller ( hjemmelavede eller et ciabatta flüte skåret i stykker)
Bøfferne
500 g. Hakket oksekød
2 spsk finthakket æøg
1 fed hvidløg
1 spsk sennep
Salt og peber
Fyld:
4 rødbeder
Olie til stegning
Salt og peber
Fint hakket grønkål
Dressing
2 dl græsk yoghurt 10%
1-2 fed hvidløg
Citronsaft
Salt og peper
Evt. Persille
Løgkompot:
3 løg
10 g smør
1 spsk honning
2 spsk mørk balsamico
Fremgangsmåde
Start med at hakke løg og hvidløg fint, og bland det med oksekødet og sennep. Krydr med salt og peber. Lad kødet trække i køleskabet indtil de andre ingredienser er klar.
Bland dressingen, og lad ligeledes denne stå og trække i køleskabet.
Løgene skæres i tynde både, og sauteres i en lille gryde i smør, indtil de er klare. Herefter tilsættes balsamico, og når denne er dampet af tilsættes honningen. Kompotten snurrer videre imens resten klargøres.
Rødbederne skrælles, og skæres i 1 cm tykke skiver. De steges ved middel varme, og holdes lune herefter. Imens snittes grøntkålen fint.
Bøfferne formes og steges, imens brødet lunes. Herefter samles burgerne , og er klar til indtagelse
Tip
Kødet behøver ikke at være oksekød, men kan sagtens erstattes med lam eller vildt kødKommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer