Juni-lagkage med jordbær, rabarber og hvid chokolade
10 pers.
Ingredienser
1 pk. lagkagebunde
1 bundt rabarber
2 spsk. vand
150 g sukker
1 bk. friske jordbær
1 plade chokolade
1 omgang kage creme - ja, den fra æsken - husk mælk
½ l. fløde
Fremgangsmåde
Rens rabarberne og skær dem i 1½ cm lange stykker. Kog vand og sukker til en lage, og tilsæt rabarberne. Lad dette koge op, og tag derefter gryden af varmen, og lad massen køle af. Pas på med at røre for meget - da hele stykker rabarber ønskes.
Lav kagecremen klar og stil denne på køl i ½ time. Rens jordbærene og skær disse i skiver - gem evt. et par til pynt.
Hak chokoladen og pisk halvdelen af fløden til let flødeskum. Vend chokoladen i flødeskummet.
Lav første lag ved at dryppe lagkagebunden med noget af væden fra rabarbermassen - (giver en mere "mushi" kage der er klar til servering samme dag. Skal lagkagen først serveres dagen efter, undlades rabarbersaften).
Lav er lag med rabarberstykker, efterfulgt af kagecreme, jordbærskiver og tilsidst flødeskum med chokoladestykker. Dette gentages til næste lag, og lagkagen pyntes med flødeskum og jordbær.
Tip
Denne lagkage bliver nemt meget høj, og kan med fordel laves i en kagering, eller springform.Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer