Juni-lagkage med jordbær, rabarber og hvid chokolade

" Jordbær, rabarber og hvid chokolade er de bedste venner. Og så er frugterne bedøvende ligeglade med at den hvide chokolade ikke er ægte chokolade. "
Sødt
10 pers.

Ingredienser

1 pk. lagkagebunde

1 bundt rabarber

2 spsk. vand

150 g sukker

1 bk. friske jordbær

1 plade chokolade

1 omgang kage creme - ja, den fra æsken - husk mælk

½ l. fløde

Fremgangsmåde

Rens rabarberne og skær dem i 1½ cm lange stykker. Kog vand og sukker til en lage, og tilsæt rabarberne. Lad dette koge op, og tag derefter gryden af varmen, og lad massen køle af. Pas på med at røre for meget - da hele stykker rabarber ønskes.

Lav kagecremen klar og stil denne på køl i ½ time. Rens jordbærene og skær disse i skiver - gem evt. et par til pynt.

Hak chokoladen og pisk halvdelen af fløden til let flødeskum. Vend chokoladen i flødeskummet.

Lav første lag ved at dryppe lagkagebunden med noget af væden fra rabarbermassen - (giver en mere "mushi" kage der er klar til servering samme dag. Skal lagkagen først serveres dagen efter, undlades rabarbersaften).
Lav er lag med rabarberstykker, efterfulgt af kagecreme, jordbærskiver og tilsidst flødeskum med chokoladestykker. Dette gentages til næste lag, og lagkagen pyntes med flødeskum og jordbær.

 

Tip

Denne lagkage bliver nemt meget høj, og kan med fordel laves i en kagering, eller springform.

Skrevet af: Lone d. 14/06/2011

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar