Karamel-is med valnødder og karamelsovs
Ingredienser
Karamelsovsen:
250 g sukker
25 g smør
½ vanillestang¨
2½ dl fløde
1 knsp salt
Isen
½ vanillestang
100 g sukker
2 pasteuriserede æggeblommer
2½ dl piskefløde
½ portion karamelsovs
2 håndfulde groft hakkede valnødder
Fremgangsmåde
Varm 125 g sukker op i en tykbundet gryde, og lad det smelte fuldstændigt og blive lysebrunt. Herefter tilsættes smørret og smeltes med. Dernæst hældes fløden langsomt i mens der røres rundt. Tilsidst tilsættes resten af sukkeret, vanillen, og saltet. Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen og sovsen stilles til afkøling.
Når sovsen er kold piskes sukker, vanillekorn og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Herefter piskes fløden, og vendes i æggesnapsen. Isen køres på en ismaskine, og når den er halvfrossen tilsættes valnødder og halvdelen af den afkølede karamelsovs langsom.
Isen serveres med karamelsovs og et drys af valnødder.
Kilde: Max fra kvalimad og Mette Blomsterberg i skøn forening
Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer