Kardemomme-is med jordbær
Ingredienser
6 æggeblommer
1½ dl sukker
5 dl sødmælk
2 dl fløde
1 tsk kardemomme
1 bakke danske jordbær
Fremgangsmåde
Varm mælk og kardemomme langsomt op i en gryde. Imens piskes æggeblommerne til en tyk æggesnaps, ved langsomt at drysse sukkeret over æggeblommerne.
Når mælken er omkring 80 grader varm, hældes den langsomt over æggesnapsen under omrøring. Massen hældes tilbage i gryden, og varmes op til 85 grader under konstant omrøring.
Herefter køles cremen ned til køleskabstemperatur.
Når cremen er kold, piskes fløden, og vendes i cremen. Herefter køres cremen på en ismaskine indtil den har den ønskedenkonsistens. Imens skylles jordbærene.
Tip
Rabarber er også gode venner med kardemomme, så desserten kan sagtens serveres sammen med bagte rabarber og saften herfraKommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer