Krydret daddel- og ingefærkage
8 pers.
Ingredienser
10 cm frisk ingefær
½ dl sukker
1 dl vand
3 æg
2 dl brun farin
1 dl olie
15 fede dadler
100 g hakkede hasselnødder
1 stor gulerod - revet
1½ dl mel
2-3 spsk kanel
2 tsk kardemomme
2 tsk størt ingefær
½ tsk stødte nelliker
½ tsk salt
¼ tsk frisk kværnet peber
1½ tsk bagepulver
Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 175° C.
Skræl og skær ingefær i små tern, og kog dem med sukker og vand, indtil de er kogt ind til en tyk sirup. Lad siruppen med ingefærstykkerne køle af, og blend den med de udstenede dadler.
Pisk æg og brun farin luftigt, og tilsæt herefter olien i en tynd stråle.
Tilsæt ingefær-daddelmassen, og herefter de tørre ingredienser.
Bag kagen i en lille springform i midten af ovnen i 35-40 minutter.
Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer