Krydret daddel- og ingefærkage

Sødt
8 pers.

Ingredienser

10 cm frisk ingefær

½ dl sukker

1 dl vand

3 æg

2 dl brun farin

1 dl olie

15 fede dadler

100 g hakkede hasselnødder

1 stor gulerod - revet

1½ dl mel

2-3 spsk kanel

2 tsk kardemomme

2 tsk størt ingefær

½ tsk stødte nelliker

½ tsk salt

¼ tsk frisk kværnet peber

1½ tsk bagepulver

 

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 175° C.

Skræl og skær ingefær i små tern, og kog dem med sukker og vand, indtil de er kogt ind til en tyk sirup. Lad siruppen med ingefærstykkerne køle af, og blend den med de udstenede dadler.

Pisk æg og brun farin luftigt, og tilsæt herefter olien i en tynd stråle. 

Tilsæt ingefær-daddelmassen, og herefter de tørre ingredienser.

Bag kagen i en lille springform i midten af ovnen i 35-40 minutter.

Skrevet af: Lone d. 28/03/2013

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar