Kylling med kantareller og flødestuvning af majs
4 pers.
Ingredienser
Kyllingen
1 stor kylling
200 g. kantareller eller andre skovsvampe
50 g. bacon
3 mini courgetter
3 små gulerødder
3-4 banan skalotteløg
3 fed hvidløg
3 kviste timian
1½ dl hvidvin
vand
salt og peber
smør
olivenolie
Majsstuvning
4 store danske majskolber
½ dl fløde
½ dl sødmælk
skysauce fra kyllingen
1 knsp. karry
1 knsp. cayenne peber
1 knsp. paprika
salt og peber
Fremgangsmåde
Parter kyllingen og skær grøntsagerne i stave. Rens svampene og lad dem langsomt snurre i smør i en tykbundet gryde. Når disse er gyldne tages de op, og gemmes til senere.
Der tilsættes olivenolie til den tykbundede gryde, og kyllingen brunes langsomt heri og der krydres med slat og peber. Kyllingen tages op, og bacon, grøntsager og timian sauteres i et par minutter. Grøntsagerne tages op og gemmes til senere.
Kyllingen lægges i gryden, og hvidvin tilsættes, og skal dampe ind. Hæld derefter vand ved, og lad kyllingen simre i 30 minutter under låg.
Svampe og grøntsager tilsættes igen, og simrer med i 7-8 minutter. Imens skæres alle majskernerne af kolberne og hældes i en blender.
Kød og grøntsager fjernes fra gryden, og holdes varmt i et fad under folie. Si skyen og tilsæt den til majskernerne der herefter blendes. Der tilsættes mælk, fløde og smages til med krydderier.
Retten anrettes ved at hælde skyen over kylling og grøntsager, og serveres med brød til.
Kilde: Gastro
Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer