Kylling med kantareller og flødestuvning af majs

" Dette er en ægte sensommer ret, der trods sit lidt rodede udseende smager himmelsk. Den er sæsonbetinget, da man må vente til kantarellerne melder deres ankomst - men sommerens majs stadig er til at få fingre i. "
Hovedret
4 pers.

Ingredienser

Kyllingen

1 stor kylling

200 g. kantareller eller andre skovsvampe

50 g. bacon

3 mini courgetter

3 små gulerødder

3-4 banan skalotteløg

3 fed hvidløg

3 kviste timian

1½ dl hvidvin

vand

salt og peber

smør

olivenolie

 

Majsstuvning

4 store danske majskolber

½ dl fløde

½ dl sødmælk

skysauce fra kyllingen

1 knsp. karry

1 knsp. cayenne peber

1 knsp. paprika

salt og peber

 

Fremgangsmåde

Parter kyllingen og skær grøntsagerne i stave. Rens svampene og lad dem langsomt snurre i smør i en tykbundet gryde. Når disse er gyldne tages de op, og gemmes til senere. 

Der tilsættes olivenolie til den tykbundede gryde, og kyllingen brunes langsomt heri og der krydres med slat og peber. Kyllingen tages op, og bacon, grøntsager  og timian sauteres i et par minutter. Grøntsagerne tages op og gemmes til senere.

Kyllingen lægges i gryden, og hvidvin tilsættes, og skal dampe ind. Hæld derefter vand ved, og lad kyllingen simre i 30 minutter under låg.

Svampe og grøntsager tilsættes igen, og simrer med i 7-8 minutter. Imens skæres alle majskernerne af kolberne og hældes i en blender.

Kød og grøntsager fjernes fra gryden, og holdes varmt i et fad under folie. Si skyen og tilsæt den til majskernerne der herefter blendes. Der tilsættes mælk, fløde og smages til med krydderier.

Retten anrettes ved at hælde skyen over kylling og grøntsager, og serveres med brød til.

 

Skrevet af: Lone d. 30/10/2011

Kilde: Gastro

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar