Malt karameller
Ingredienser
75 g smør
1,5 dl fløde
2dl sukker
3 store spsk maltsirup
1 vanille stang
Et knivspids salt
Fremgangsmåde
Start med at smelte smør i en tykbundet gryde. Tilsæt herefter deandre ingredienser. Lad massen koge i 30 45 minutter indtil nok af væsken er fordampet, så karamellen bliver tilpas stiv når den er afkølet. Hvis man skal teste om massen er varm nok, kan man dryppe en dråbe karamel med i et koldt glas vand, og hvis det danner en kugle der holder formen og ikke klistrer, så er karamellen færdig. Husk at jo mindre en gryde, jo længere tid skal massen koge, da overfladen er mindre, så væsken fordamper langsommere. Husk at røre i gryden undervejs, og benyt gerne et træredskab, da massen jo er over 100 grader varm.
Når karamellen er klar, hældes den ud på et bagepapir, eller i en form smurt med neutral olie, og køles helt af.
Herefter kan den skæres eller klippes ud, od enten pakkes ind i bagepapir, rystes i god kakao eller dyppes i smeltet chokolade. Vælger man den sidste løsning, skal karamellerne være køleskabs kolde inden de overtrækkelse.
Serveres med
God kaffeTip
Malt sirup kan købes i helsekostbutikker, men pas på, det er vanedannende.Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer