Marmelade af tørrede abrikoser

" Denne marmelade er en meget sød en af slagsen - og kan både bruges på brød og i kage. Det er næsten det rene slik. "
Tilbehør
0 pers.

Ingredienser

200 g tørrede usvovlede abrikoser

4½ dl vand

½ dl citronsaft - og skallen fra denne

1 dl syltesukker

½ vaniliestang

 

Fremgangsmåde

Hak abrikoserne groft, og kog dem i en halv time med vand, citronskal og vaniliestangen.

Fisk vaniliestangen op, og blend resten. Tilsæt syltesukker, og citronsaft efter smag, og kog herefter i 10 minutter. Konsistensen på marmeladen skal gerne være letflydende herefter - da den bliver lidt stivere når den afkøles.

Marmeladen hældes på skoldede glas og opbevares i køleskabet.

 

Tip

Selvom farven på denne marmelade ikke er så indbydende som hvis man lavede den på usvovlede abrikoser - så smager den utroligt meget bedre

Skrevet af: Lone d. 17/02/2012

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar