Marmelade af tørrede abrikoser
"
Denne marmelade er en meget sød en af slagsen - og kan både bruges på brød og i kage. Det er næsten det rene slik.
"
Tilbehør
0 pers.
Ingredienser
200 g tørrede usvovlede abrikoser
4½ dl vand
½ dl citronsaft - og skallen fra denne
1 dl syltesukker
½ vaniliestang
Fremgangsmåde
Hak abrikoserne groft, og kog dem i en halv time med vand, citronskal og vaniliestangen.
Fisk vaniliestangen op, og blend resten. Tilsæt syltesukker, og citronsaft efter smag, og kog herefter i 10 minutter. Konsistensen på marmeladen skal gerne være letflydende herefter - da den bliver lidt stivere når den afkøles.
Marmeladen hældes på skoldede glas og opbevares i køleskabet.
Tip
Selvom farven på denne marmelade ikke er så indbydende som hvis man lavede den på usvovlede abrikoser - så smager den utroligt meget bedreKommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer