Marokkansk tomatsuppe med fennikel og kikærter
Ingredienser
2 løg
1 fennikel
1 rød peber
2-3 fed hvidløg
1 chili
10 cm revet ingefær
1 øko citron
2 dåser hakkede tomater
1 dåse kikærter
3-4 dl vand eller grøntsagsfond
2 spsk honning
3 spsk spidskommen
2 tsk kanel
2 spsk olie
salt og peber
Fremgangsmåde
Hak løg og fennikel i mundrette stykker. Sauter det i olien til det er lettere gennemsigtigt, men ikke har taget farve. Imens hakkes den røde peber, hvidløg og chilien, og tilsættes til grøntsagerne. Kryderrierne tilsættes, og den revne ingefær samt skal og citronsaft af den hele citron. Herefter tilsættes de hakkede tomater og vand/fond. Suppen skal nu simre i 15 minutter. Næst smages suppen til med sal, peber og honning. Kikærterne tilsættes og suppen varmes igennem i 3 minutter. Herefter er den klar til servering.
Hvis man ikke bryder sig om store stykker grøntsager, kan suppen blendes inden der tilsættes kikærter. Juster evt. Med noget mere vand.
Serveres med
Groft brød, Creme fraiche og ristede sesamfrø.Tip
Hvis man har en rest tilovers til næste dag, kan man tilsætte en dåse kidneybønner og jævne suppen lidt med lidt Maizena. Så har man lynhurtigt en chili con carne, der er klar til at komme i en omgang tortillas.Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer