Marokkansk tomatsuppe med fennikel og kikærter

" En dejlig chunky suppe med varme krydderier "
Hovedret
4 pers.

Ingredienser

2 løg

1 fennikel

1 rød peber

2-3 fed hvidløg

1 chili

10 cm revet ingefær

1 øko citron

2 dåser hakkede tomater

1 dåse kikærter

3-4 dl vand eller grøntsagsfond

2 spsk honning

3 spsk spidskommen

2 tsk kanel

2 spsk olie

salt og peber

 

 

 

 

Fremgangsmåde

Hak løg og fennikel i mundrette stykker. Sauter det i olien til det er lettere gennemsigtigt, men ikke har taget farve. Imens hakkes den røde peber, hvidløg og chilien, og tilsættes til grøntsagerne. Kryderrierne tilsættes, og den revne ingefær samt skal og citronsaft af den hele citron. Herefter tilsættes de hakkede tomater og vand/fond. Suppen skal nu simre i 15 minutter. Næst smages suppen til med sal, peber og honning. Kikærterne tilsættes og suppen varmes igennem i 3 minutter. Herefter er den klar til servering. 

 

Hvis man ikke bryder sig om store stykker grøntsager, kan suppen blendes inden der tilsættes kikærter. Juster evt. Med noget mere vand.

 

 

 

Serveres med

Groft brød, Creme fraiche og ristede sesamfrø.

Tip

Hvis man har en rest tilovers til næste dag, kan man tilsætte en dåse kidneybønner og jævne suppen lidt med lidt Maizena. Så har man lynhurtigt en chili con carne, der er klar til at komme i en omgang tortillas.

Skrevet af: Lone d. 20/01/2015

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar