Mørkt valnøddebrød med stout og muscavadosukker

" Dette brød er rig på smag. Bitterhed fra valnødderne og sødmen fra muscavadosukkeret passer perfekt med en god gang frisk dansk smør "
Brød
12 pers.

Ingredienser

10 g gær

1 flaske stout øl

33 cl vand

2 dl fint durummel

ca. 8 dl hvedemel

1 dl olie

4 tsk salt

4 spsk muscavadosukker

75 g valnødder

olie til forme og pensling

 

Fremgangsmåde

Opløs gær i øl og vand. Tilsæt durummel og lidt af det almindelige mel. Rør godt, og tilsæt salt, sukker og olie. Tilsæt mere mel indtil dejen har en god og lækker struktur. Ælt dejen godt igennem på køkkenbordet. Når dejen er æltet grundigt trækkes den ud til en flade, og halvdelen af valnødderne fordeles på denne. Herefter foldes dejen og de sidste valnødder fordeles på dejen, der endnu engang foldes. Herefter deles dejen i to. To forme smørres med med en god sjat, og de to dejes ligges i hver sin form. Overfladen pensles grundigt med olie, og formene stilles tildækket ved stuetemperatur i 30 min.

Formene dækkes med film og stilles i køleskabet natten over.

Dagen efter tages formene ud og hæver ved stuetemperatur i 2 timer. Herefter stilles de ind i en 225º bages de ved  varm ovn, der straks skrues ned på 200º (180º v. varmluft). Brødene bages i 40 min, og dækkes over med staniol undervejs, hvis de får for meget farve. De sidste ti minutter kan eventuelt foregå uden formen.

 

Serveres med

saltet smør

Tip

Hvis du ikke skal bruge begge brød med det samme, kan du nøjes med at bage det ene, og blot gemme det andet i køleskabet til dagen efter

Skrevet af: Lone d. 23/06/2011

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar