Rabarber-flødeis
0 pers.
Ingredienser
500 g røde rabarber
1 dl sukker
½ vanille stang
½ dl vand
3 æggeblommer
½ dl sukker
2½ dl sødmælk
2½ dl piskefløde
Fremgangsmåde
Start med at rense rabarberne og skær dem i små bidder. Disse koges i en gryde sammen med sukker, vanille og vand. Når det er blevet til en grød, sættes det til afkøling i køleskabet. Lad gerne vanillestangen trække med her.
Imens piskes en luftig æggesnaps af blommer og den resterende sukker. Mælken varmes op til ca. 80 grader under omrøring. Når den damper godt, hældes den langsomt over æggesnapsen imens der piskes. Mælke- og æggeblandingen varmes igen til ca. 85 grader under omrøring og med et vågent øje. His massen bliver for varm klumper den, så det er vigtigt at den bliver tykkere, men uden at klumpe. Når cremen har den ønskede konsistens, stilles den til afkøling i køleskabet.
Når ingredienserne er afkølet, piskes en flødeskum, og rabarber ( uden vanillestangen) og cremen vendes i, inden den køres på en ismaskine.
Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer