Salade Danoise - Sommer salat med rejer, blomkål og dildvinagrette

" Jeg er helt sikker på at hvis man skulle lave en dansk version af den franske klassiker, så ville det være denne salat. Den bygger bygger på de danske grøntsager, der først når butikkerne i starten af sommeren. Den kan sagtens udgøre det for et helt måltid, enten som frokost eller aftensmad. "
Hovedret
4 pers.

Ingredienser

Salaten 

1 blomkålshoved

8 blommetomater

1 bundt radiser

200 g. Rejer (optøede eller i lage)

4-6 æg

 

Dildvinagretten

1 bundt dild

½ dl god olivenolie

2 spsk citronsaft

1 spsk hvidvinseddike

1 tsk sukker

1 tsk sennep

Salt og peber

Fremgangsmåde

Start med at koge æggene, ved at lægge dem i kogende vand i 10 min.

Imens snittes blomkålen fint. Tomaterne skæres i kvarte, og radiserne skæres i tynde skiver. Blomkål lægges i et fad, med radiser og tomater oven på.

Dilden klipper fint, og blandes med de resterende ingredienser. Dressingen justeres med citronsaft og eddike alt efter behag.

Når æggene er kogte, køles de i koldt vand og pilles. Herefter skæres de i kvarte.

 

Dressingen hældes over salaten, og der pyntes med æg og rejer.

Serveres med

Godt brød

Skrevet af: Lone d. 14/06/2014

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar