Scones
"
Scones er fantastiske, da de ikke kun smager fremragende, men også er lynhurtige at lave. De tager omkring en halv time at lave fra start til slut, og kræver ingen æltning og ingen hævning.
"
Brød
4 pers.
Ingredienser
50 g smør
4½ dl mel
2 spsk flormelis
3 tsk bagepulver
¼ tsk salt
1¼ dl mælk
æg til pensling
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220°. Sigt mel, flormelis, bagepulver og salt sammen. Smuldr smør i melblandingen. Tilsæt mælken lidt ad gangen, imens der røres med en gaffel. Når dejen har en konsistens hvor man kan forme den med hænderne, uden at den klistrer alt for meget, formes en pælse på ca. 7-8 cm i diameter. Der skæres 2 cm tykke skiver af pølsen, og de lægges på en bageplade. Herefter pensles med pisket æg, og de bage 10-12 minutter i ovnen.
Serveres med
Dejligt dansk smør eller flødeskum og syltetøjTip
Man kan sagtens lave chokoladescones med samme opskrift, ved at tilsætte 40-50 g. chokolade i tern. Dog kræver det at de færdigbagte scones får lov at køle så meget, at chokoladen får lov at størkne.Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer