Scones

" Scones er fantastiske, da de ikke kun smager fremragende, men også er lynhurtige at lave. De tager omkring en halv time at lave fra start til slut, og kræver ingen æltning og ingen hævning. "
Brød
4 pers.

Ingredienser

50 g smør

4½ dl mel

2 spsk flormelis

3 tsk bagepulver

¼ tsk salt

1¼ dl mælk

æg til pensling

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 220°. Sigt mel, flormelis, bagepulver og salt sammen. Smuldr smør i melblandingen. Tilsæt mælken lidt ad gangen, imens der røres med en gaffel. Når dejen har en konsistens hvor man kan forme den med hænderne, uden at den klistrer alt for meget, formes en pælse på ca. 7-8 cm i diameter. Der skæres 2 cm tykke skiver af pølsen, og de lægges på en bageplade. Herefter pensles med pisket æg, og de bage 10-12 minutter i ovnen.

Serveres med

Dejligt dansk smør eller flødeskum og syltetøj

Tip

Man kan sagtens lave chokoladescones med samme opskrift, ved at tilsætte 40-50 g. chokolade i tern. Dog kræver det at de færdigbagte scones får lov at køle så meget, at chokoladen får lov at størkne.

Skrevet af: Lone d. 17/03/2013

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar