Sommersvin med rabarber og dampet spidskål i stegeso

" Nakkefileten på svinet har en god fedtmarmorering, og kan derfor gå hen og virke lidt intens, hvis det ikke var for de syrlige rabarber, der frisker retten op.
Det er en rigtig forårsret, der inddrager den friske danske spidskål og de smukke røde rabarber vi har ventet på hele den lange vinter "
Hovedret
4 pers.

Ingredienser

2 kg nakkefilet

1 stort bundt rabarber

1 dl balsamico

2 dl vand

4 spsk honning

3 fed hvidløg

En god håndfuld frisk timian

En god håndfuld frisk rosmarin

Salt og peber

Olie til stegning

1 spidskålshoved

Evt. Maizena til at jævne skyen

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 200°.

Krydr nakkefiletten med salt og peber i mens du varmer panden godt op. Hæld en lille skat olie på panden, og brun svinet grundigt. Det tager ca. 5 minutter på hver side. Imens renses rabarberne og skæres i grove stykker. De svitses hurtigt i stegesoen, og der tilsættes balsamico eddike. Denne koges ind til den karamelliserer og ikke længere kradser i næsen imens svinet bruner. Oven på rabarberne lægges timian og rosmarin, og der rives citron over urterne. Hvidløgene svitses med stegen det sidste minut, inden denne placeres i stegesoen. Der krydres efter med honning, salt og peber og vandet hældes ved. Der lægges låg på, og nu skal stegesoen i ovnen i 2 timer.

 

Et kvarter inden stegen er færdig, renses spidskålen og skæres i kvarte. Den lægges ned omkring stegen og dampes med de sidste 15 minutter.

Nakkefiletten løftes forsigtig op og skæres i tykke skiver. Sovsen kan jævnes hvis man ønsker det. Herligheden serveres i stegesoen med nye kartofler til.

Serveres med

Nye danske kartofler med et drys dild og en klat smør

Skrevet af: Lone d. 27/04/2014

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar