Sommersvin med rabarber og dampet spidskål i stegeso
Det er en rigtig forårsret, der inddrager den friske danske spidskål og de smukke røde rabarber vi har ventet på hele den lange vinter "
4 pers.
Ingredienser
2 kg nakkefilet
1 stort bundt rabarber
1 dl balsamico
2 dl vand
4 spsk honning
3 fed hvidløg
En god håndfuld frisk timian
En god håndfuld frisk rosmarin
Salt og peber
Olie til stegning
1 spidskålshoved
Evt. Maizena til at jævne skyen
Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 200°.
Krydr nakkefiletten med salt og peber i mens du varmer panden godt op. Hæld en lille skat olie på panden, og brun svinet grundigt. Det tager ca. 5 minutter på hver side. Imens renses rabarberne og skæres i grove stykker. De svitses hurtigt i stegesoen, og der tilsættes balsamico eddike. Denne koges ind til den karamelliserer og ikke længere kradser i næsen imens svinet bruner. Oven på rabarberne lægges timian og rosmarin, og der rives citron over urterne. Hvidløgene svitses med stegen det sidste minut, inden denne placeres i stegesoen. Der krydres efter med honning, salt og peber og vandet hældes ved. Der lægges låg på, og nu skal stegesoen i ovnen i 2 timer.
Et kvarter inden stegen er færdig, renses spidskålen og skæres i kvarte. Den lægges ned omkring stegen og dampes med de sidste 15 minutter.
Nakkefiletten løftes forsigtig op og skæres i tykke skiver. Sovsen kan jævnes hvis man ønsker det. Herligheden serveres i stegesoen med nye kartofler til.
Serveres med
Nye danske kartofler med et drys dild og en klat smørKommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer