Verdens bedste kartoffelbrød
Ingredienser
6 kartofler
6 dl vand
25 g gær
1 kg hvedemel
4 tsk salt
1 dl olie
salt og rosmarin
olie til pensling
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne og skær den i små stykker. Kog dem i halvdelen af vandet. Når de er kogt, så pisk kartoflerne sammen med vandet de er kogt i, og køl ned ved at hælde den sidste halvdel kolde vand i. Når kartoffelmassen er stuetemperatur tilsættes gær og røres ud.
Hereter tilsættes lidt af melet, og salt og olie. Der tilsættes mel indtil dejen er blød og smidig , og ksan æltes til en kugle. Dejen deles i to, og lægges i skåle der er smurt godt med olie. Sørg for at overfladen også er penslet med olie, og dæk nu skålen med film. Hæver på køkkenbordet i ½ time, og stilles herefter i køleskabet til dagen efter.
Dagen efter vendes dejen ud på en bageplade, og efterhæver 2 timer. Dejen drysses med rosmarin og salt, og bages ved 200º i 35-40 minutter, indtil det lyder hult når man banker nedenunder.
Serveres med
God olivenolie til at dyppe iTip
Hvis man ikke har tid til at hæve over natten, kan man anvende dobbelt mængde gær, og hæve i 1 time, og efterhæve 45 minutter.Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer